Wie ben ik?

Ik ben Mieke Grievink een nuchtere Achterhoekse die besmet is met het horeca virus.
Mijn opleiding heb ik gevolgd aan het Cibap in Zwolle, vakschool voor reclame en presentatie technieken.
Na een tijdje Etalage Styling en Interieur Styling te hebben gedaan met daarnaast mijn werk in de horeca, was het een logische stap om verder te gaan in de Krijtbord Styling. Zo kan ik het creatieve vak en mijn liefde voor de horeca perfect combineren. Graag denk ik met u mee over de plaatsing en invulling van een krijtbord zodat deze optimaal voor uw bedrijf gaat werken! Door mijn inmiddels jarenlange ervaring in het vak kan ik u uitstekend adviseren en zal altijd voor de best passende oplossing voor uw bedrijf gaan!

Hoe het allemaal begon:
Van kinds af aan was ik altijd al aan het creëeren: tekenen, kleuren, schrijven en knutselen is wat ik het liefste deed. Al op de lagere school was bekend dat ik waarschijnlijk hier “later” iets mee zou gaan doen! Maar wat?! Géén idee…
Eerst maar eens mijn mavo halen en dan verder kijken was mijn motto.

Vanaf het moment dat ik mocht werken naast mijn opleiding had ik al snel bekeken dat het werken in de horeca echt “mijn ding” is. Van pannenkoekenrestaurant tot snackbar, van bruiloften lopen tot Chinees restaurant, van lunchroom tot gastvrouw in een gerenomeerd restaurant, van werken in een kroeg tot bedrijfsleidster van een grand cafe…al deze facetten van het vak heb ik gezien.

Na de mavo was ik nog te jong om op kamers te gaan wonen voor een beroepsopleiding. Dus ter overbrugging toch nog de havo er achteraan gedaan, met extra 2 mbo vakken: grafische vormgeving en textiele werkvormen. Daar werd duidelijk dat ik het grafische vak wel erg leuk vond, een module letterkunde, een module kalligrafie en ontwerpen…daar is de basis gelegd voor mijn huidige werk. Maar ik wist nog steeds niet wat “ik wilde gaan worden”.

Kunstacademie? Nee te vrij en zweverig vond mijn vader. Grafisch lyceum? Nee te strak en reclame achtig vond ik. Het Cibap in Zwolle? Ja dat was het! Destijds instituut voor bescherming, afwerking en presentatietechnieken (ook wel bekend als de schilderschool). Nu vakschool voor verbeelding. Ik ging de differentiatie etaleren/ decoreren doen.

Na 3 jaar voor een groot etalagebureau in Badhoevedorp te hebben gewerkt, lonkte de horeca weer (wat ik er ook altijd nog naast ben blijven doen!). Dus fulltime de horeca in! Waar ik uiteraard ook altijd de krijtborden schreef. Na heel wat jaartjes in de horeca begon het creatieve in mij weer te kriebelen en heb ik in 2007 mijn eigen bedrijf opgericht Comm-In (communicatie & interieur). En werd ik twee jaar later mama van mijn geweldige dochter Noni!

Ik was aangesloten bij de beroepsvereniging voor interieurstylisten en heb veel gave opdrachten mogen doen voor zowel bedrijf als particulier. Maar toen kwam de recessie…wat nu?!
Met de zorg voor mijn dochtertje was een fulltime baan in de horeca geen optie meer. Ik schreef al wel wat krijtborden voor verschillende bedrijven…en ineens kwam dat “pling momentje”. Het lampje ging branden, hier wil ik iets mee gaan doen! Daar is vast veel meer uit te halen!
Maar hoe?

Ik heb Andre Fieten benaderd van BonneBella die het Spaanse koffiemerk Catunambu geïmporteerd heeft naar Nederland. Mocht mee naar de beurzen waar ik voor hun potentiële klanten een mooi krijtbord schreef en in ruil daarvoor mijn visitekaartje weg mocht geven. Toen is Krijtbord Styling by Mieke Grievink geboren!

Inmiddels schrijf ik al jaren met onwijs veel plezier en passie voor het vak de krijtborden van de meest uiteenlopende bedrijven. Het is onmogelijk om al mijn werk te laten zien, dat zijn inmiddels duizenden borden, maar ik hoop je op deze site een mooie impressie van mijn werk te kunnen geven!
Graag tot snel!!!

Met inspirerende groet,
Mieke